Mă confrunt deseori cu replica: „Oare va rezista machiajul? Am tenul gras.” Și cred că poate fi foarte neplăcută bătaia de cap pe care ți-o poate da excesul de sebum, sau să petreci timp în fața oglinzii, iar rezultatul… să dispară destul de rapid. Astăzi vom vorbi despre cum putem obține un machiaj impecabil, de lungă durată, chiar și atunci când ai tenul gras.
Makeup Tip : Porii nu dispar ca prin minune, niciodată. Da, există anumite primere și pudre care îi pot masca subtil, dar vreau să vă reamintesc că este absolut normal să avem pori. Ideea este să nu îi evidențiem și mai mult prin machiaj. Aș vrea să vă spun din experiența mea personală, că mi s-a întâmplat să folosesc anumite fonduri de ten care îmi scoteau în evidență și măreau orice imperfecțiune. De exemplu, Huda Faux Filter este un fond de ten foarte bun, însă l-am putut folosi doar pe clientele care aveau un ten perfect neted. Pe al meu, în schimb, mi se părea că îmi scotea la suprafață tot ce era mai puțin plăcut
Flawless base pentru tenul gras
Începem, întâi de toate, cu primerul, iar dacă doriți o alternativă față de cea de la Benefit (208 lei), o aveți și pe aceasta de la MUP (88 lei). Special conceput pentru a absorbi excesul de sebum, a estompa porii și a prelungi rezistența machiajului, acest primer are o textură fină ce aderează ușor și conferă pielii un aspect instant mat! Când vine vorba despre rezistența machiajului, este foarte important să ținem sub control sebumul, deoarece acesta poate descompune formula fondului de ten și, astfel, rezultatul machiajului nu va fi cel dorit. Cu Pore Primer, poți asigura bariera perfectă pentru a controla sebumul și a intensifica efectele promise de produsele de makeup. Fondul de ten se va topi în pielea ta, aplicarea va fi mult mai ușoară, iar rezistența va fi amplificată!
Mă voi repeta când spun că puteți face (aproape) orice fond de ten să meargă, atâta timp cât aveți o pregătire corectă a tenului și știți cum să lucrați cu produsul respectiv. Firește, există excepții, precum fondurile de ten pe bază de ulei, acelea despre care știți din start că sunt hidratante. Totodată, așa cum am menționat și mai sus în secțiunea Makeup Tip, unele fonduri de ten pot avea surpriza de a evidenția mai mult textura pielii. Personal, aș merge pe varianta clasică Studio Fix de la MAC sau pe Fenty Pro Filt’r Soft Matte Longwear (205 lei). Bonus, cel din urmă se potrivește perfect cu primerul din aceeași gamă. Încercați, o să vă placă mult!
Fondul de ten potrivit
Makeup Tip : Înainte de a aplica fondul de ten, pudrează ușor tenul. Aceasta îți va asigura un plus de aderență și va controla mai bine sebumul la suprafață. Subliniez ușor când vine vorba de folosirea pudrei, pentru a nu încărca prea mult pielea.
Setează machiajul (atât înainte de aplicare, cât și la final)
Unul dintre cei mai importanți pași când vine vorba de machiajul tenului gras este setarea acestuia. Firește, poți folosi ce ai deja la îndemână, însă preferata mea este pudra de la Makeup Forever (151 lei). Textura sa aerată matifiază instant și setează machiajul, oferind un efect de lungă durată, care rămâne invizibil cu ochiul liber. Pulberea de silică sferică, cunoscută pentru proprietățile sale absorbante, matifiază perfect și optimizează performanțele machiajului pe termen lung.
Un aspect important al rutinei de îngrijire a tenului gras, mai ales înainte de machiaj, este să aplici produse destul de lejere. În special când vine vorba de creme hidratante sau produse cu SPF. Nu spun să le elimini complet din ritualul tău înainte de fondul de ten, dar este recomandat să optezi pentru texturi mai ușoare, cum ar fi produsele pe bază de gel.
De asemenea, dacă vrei ceva pentru îngrijirea pielii seara, produsele pe bază de ulei și chiar uleiul propriu-zis sunt excelente pentru tenul gras. Deși pare un paradox, este esențial să folosim uleiuri pentru ten, chiar dacă avem tenul gras. De ce? Uleiurile cosmetice vor „înșela” tenul tău, oferindu-i impresia că este suficient de hidratat și că nu mai este nevoie să producă exces de sebum. Încearcă să introduci în rutina ta de seară uleiuri precum uleiul de cocos, de argan sau de migdale.
Like & share dacă v-a plăcut acest articol!